Vragenlijst voor eigenaren kortsnuiten

Dierenarts & Praktijk

Beste collega’s,

Deze vragenlijst is onderdeel van het onderzoek dat Novi Mores doet in opdracht van het ministerie van LNV onderzoek. Het doel is om inzicht te krijgen in het gedrag en keuzes van mensen bij de aanschaf en het houden van honden met een (relatief) korte snuit. Zij hebben ons gevraagd om deze vragenlijst naar onze achterban te sturen met het verzoek deze met zoveel mogelijk eigenaren van kortsnuiten te delen.

Hieronder staat een voorbeeld-wervingstekst voor sociale mediakanalen (en eventueel nieuwsbrieven) met een link naar de vragenlijst voor eigenaren. Uiteraard kunnen jullie deze tekst naar eigen wens aanpassen. Verder hebben we als bijlage ook een wervingsposter toegevoegd die bijvoorbeeld in dierenartspraktijken opgehangen kan worden. 

Heeft u een hond met een (relatief) korte snuit? Bijvoorbeeld een mopshond, dwergkees of bulletje? Of misschien een boxer, terriër of chihuahua? Dan zoeken we u! We zijn benieuwd waarom u voor deze hond heeft gekozen en naar uw ervaringen met deze hond. U helpt ons enorm door deze vragenlijst in te vullen. Door mee te doen, maakt u kans op €250,- Alvast veel dank!

Verder nog ter informatie:

We zijn specifiek op zoek naar eigenaren van de volgende rassen of kruisingen met deze rassen:

Affenpinscher

Bordeaux Dog

Boston Terriër

Boxer

Bullmastiff

Cavalier King Charles Spaniël

Chihuahua

Dwergkees

Engelse Bulldog

Franse Bulldog

Griffon Belge/ Griffon Bruxellois/ Brusselse Griffon

Japanse Spaniel/ Japanse Chin

King Charles Spaniël

Lhasa Apso

Mastiff

Mastino Napoletano

Mopshond

Pekingees

Petit Brabançon

Shih Tzu

Staffordshire Bull Terriër

Yorkshire Terriër

Een variant op bovenstaande rassen (bv. Retromops of Old English Bulldog)

De laatste berichten

15.04.24
Politiek & Wetgeving

Position Paper Onbedwelmde Slacht 2024

Lees hier het volledige document
08.04.24
Dierenarts & Praktijk

Caring Movement genomineerd voor Deltaplan Veehouderij Award

De afgelopen weken heeft de Dierenbescherming en oproep gedaan aan koplopers in een diergerichte en duurzame veehouderij om zich op te geven voor de Deltaplan...
04.04.24
Politiek & Wetgeving

Oproep handels- & houdverbod

Alleen een fokverbod voor dieren met schadelijke uiterlijke kenmerken lost de gezondheids- en welzijnsproblemen niet op. Daarvoor is het noodzakelijk dat het fokverbod wordt aangevuld...