“Koop geen Kortsnuit” Campagne

Politiek & Wetgeving

Sinds 2014 is er in Nederland een fokverbod voor honden met een te korte neus. Maar: zolang er geen handelsverbod is, gaat de import vanuit het buitenland en de illegale fok in Nederland gewoon door. Naast pleiten voor een handelsverbod, is het belangrijk om mensen bewust te maken van de chronische gezondheidsproblemen bij dieren met een te korte snuit. 

Caring Vets, Dier&Recht, stichting Dierenlot, de Sophia-Vereeniging en het cluster Gezelschapsdieren van de KNMvD lanceren daarom de campagne ‘Koop geen kortsnuit’, ondersteund door vele dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties.

Op www.koopgeenkortsnuit.nl wordt uitgelegd wat het probleem is, hoe je kunt zien of een hond een te korte snuit heeft en wat je moet doen als je al een kortsnuitige hond hebt. In diverse abri’s zijn de komende weken de ‘Koop geen kortsnuit’ posters te zien en we brengen de boodschap via diverse media naar voren. 

Wil je als dierenarts/dierenkliniek deze campagne steunen? Vraag dan via de website een gratis informatiepakket aan met folders en een poster! 

Steun je de campagne met je logo? Stuur dan een mailtje naar: info@dierenrecht.nl

De laatste berichten

24.01.24
Dierenarts & Praktijk

VetScope Live met bestuurslid Frederieke

Dierenartsen en duurzame veehouderij - verbinden in plaats van polariseren.
06.11.23
Dierenarts & Praktijk

Dierenartsen waarschuwen: koop geen kortsnuitige kat

Dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties starten deze week een campagne om consumenten te waarschuwen voor de vele gezondheidsproblemen van kortsnuitige katten.
07.10.23
Dierenarts & Praktijk

Onze omgang met jonge dieren – artikel TvD

De manier waarop we met dieren omgaan, is sterk beïnvloed door de overheersende wereldvisie dat dieren dankzij goddelijke voorbestemming slechts bestaan ten behoeve van de...