“Koop geen Kortsnuit” Campagne

Politiek & Wetgeving

Sinds 2014 is er in Nederland een fokverbod voor honden met een te korte neus. Maar: zolang er geen handelsverbod is, gaat de import vanuit het buitenland en de illegale fok in Nederland gewoon door. Naast pleiten voor een handelsverbod, is het belangrijk om mensen bewust te maken van de chronische gezondheidsproblemen bij dieren met een te korte snuit. 

Caring Vets, Dier&Recht, stichting Dierenlot, de Sophia-Vereeniging en het cluster Gezelschapsdieren van de KNMvD lanceren daarom de campagne ‘Koop geen kortsnuit’, ondersteund door vele dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties.

Op www.koopgeenkortsnuit.nl wordt uitgelegd wat het probleem is, hoe je kunt zien of een hond een te korte snuit heeft en wat je moet doen als je al een kortsnuitige hond hebt. In diverse abri’s zijn de komende weken de ‘Koop geen kortsnuit’ posters te zien en we brengen de boodschap via diverse media naar voren. 

Wil je als dierenarts/dierenkliniek deze campagne steunen? Vraag dan via de website een gratis informatiepakket aan met folders en een poster! 

Steun je de campagne met je logo? Stuur dan een mailtje naar: info@dierenrecht.nl

De laatste berichten

24.04.23
Opleiding & Onderzoek

Wereldproefdierendag 2023

Caring Vets is een vereniging van dierenartsen die zich primair inzet voor het welzijn van dieren. Caring Vets is van mening dat het welzijn van...
28.03.23
Politiek & Wetgeving

Advies Provinciale Staten

Caring Vets heeft een advies brief naar alle provincies gestuurd inzake dierenwelzijn.
23.03.23
Politiek & Wetgeving

Van Landbouwakkoord naar Voedselakkoord

Als Caring Farmers, Caring Vets en Caring Doctors zetten wij ons in voor een gezonde aarde. We maken ons zorgen om het voedselsysteem van nu,...