Het vuilnisbakkenras als middel tegen inteelt bij rashonden

Geen categorie

De discussie over inteelt bij rashonden is weer opgelaaid. Drie weken geleden besprak de Volkskrant de erfelijke afwijkingen waar veel honden aan lijden. Afgelopen zondag volgde Zondag met Lubach. De problemen bij inteelt zijn groot, maar er ontstaan ook steeds meer initiatieven om doorfokken tegen te gaan.

Elf puppy’s buitelen over elkaar heen in een hondenren. Ze zijn zes weken oud en geboren uit een kruising poedel/golden retriever en een kruising Australische herdershond/border collie. Een mengelmoesje van verschillende rassen dus. Dierenarts Steef Somers uit Woerden noemt ze ‘premium bastaards’: honden die niet gefokt zijn om specifieke uiterlijke kenmerken, maar om hun gezonde genen en opgeruimde karakter.

Lees verder

 

De laatste berichten

06.11.23
Dierenarts & Praktijk

Dierenartsen waarschuwen: koop geen kortsnuitige kat

Dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties starten deze week een campagne om consumenten te waarschuwen voor de vele gezondheidsproblemen van kortsnuitige katten.
07.10.23
Dierenarts & Praktijk

Onze omgang met jonge dieren – artikel TvD

De manier waarop we met dieren omgaan, is sterk beïnvloed door de overheersende wereldvisie dat dieren dankzij goddelijke voorbestemming slechts bestaan ten behoeve van de...
24.04.23
Opleiding & Onderzoek

Wereldproefdierendag 2023

Caring Vets is een vereniging van dierenartsen die zich primair inzet voor het welzijn van dieren. Caring Vets is van mening dat het welzijn van...