17 september hebben Caring Vets Anna en Kitty deelgenomen aan het derde Caring Dinner van de Caring Movement op het erf van boerderij Eyckenstein in Maartensdijk.
We zaten aan tafel met een kleine dertig zorgmedewerkers, Caring Farmers, doctors en vets. Vóór we aan tafel gingen gaf boerin Josephine een rondleiding door de groentetuin met een grote variatie van biologisch gekweekte groenten. In de wei daarachter zagen we de kippenkar met vrij scharrelende dubbeldoel Sasso-kippen, we liepen langs de jersey weides en door de potstal.
Dit bedrijf is in deze vorm pas twee jaar bezig, de groenten groeien welig, maar voor de weides zal het 8 tot 10 jaar duren tot de bodems gezond zijn en rijk aan mycorrhiza. Gezonde bodems met kruidenrijk gras zorgen voor gezonde koeien. Caring Farmer Dirk Verdonk vertelde wat er allemaal bij de ontwikkeling van een gezonde bodem komt kijken, en ook over de opfok van de jersey stiertjes. Caring Doctor Annette Kwee vertelde over de urgentie van de transitie naar plantaardig voedsel en het Eat Lancet dieet.
(Eindelijk) aan tafel ontstonden boeiende gesprekken over planeetaardig voedsel en gezonde(re) mensen. De tafelgenoten waren zeer geïnteresseerd in het onderwerp en in ieders ervaring. Ondertussen verscheen een keur aan kleine en grotere verrassende gerechten.
Het was een mooie avond, een initiatief dat herhaling verdient, en dan ook met de veterinaire doelgroep erbij aan tafel