Berichten

Filter op categorie:
28.03.23
Politiek & Wetgeving

Advies Provinciale Staten

Het is onze overtuiging dat in de ontwikkelingen naar een toekomstbestendige landbouw en het omgaan met de meerdere crises waar we in dit land mee te maken hebben, het essentieel is dat het welzijn van onze landbouwhuisdieren en de toestand waarin onze natuur verkeert in de plannen worden meegenomen. Hieruit volgt automatisch een beter welzijn voor de mens.
23.03.23
Politiek & Wetgeving

Van Landbouwakkoord naar Voedselakkoord

Als Caring Farmers, Caring Vets en Caring Doctors zetten wij ons in voor een gezonde aarde. We maken ons zorgen om het voedselsysteem van nu,...
02.03.23
Politiek & Wetgeving

Kalf bij de koe

In de gangbare melkveehouderij veehouderij is het gebruikelijk dat het kalfje direct na de geboorte weggehaald wordt bij de moeder. Dit gebeurt uit het oogpunt van efficiëntie. Deze werkwijze staat echter steeds meer ter discussie.
02.03.23
Berichten

Dierenliefde en de blinde vlek van de mens

In het programma Floortje gaat mee (met Jasper Doest), laat Floortje Dessing de relatie tussen mens en dier zien. In Roemenië blijkt beer Baloe in een klein hok te leven. De eigenaresse zegt veel van hem te houden en vindt dat hij het goed heeft.
20.10.22
Opleiding & Onderzoek

Caring Congres 2022

De wereld verandert: klimaatverandering versnelt, de natuur holt achteruit en diverse rechtszaken dwingen ons tot herbezinning en actie. We moeten veranderen. Maar hoe werkt dat? Het thema van het tweede Caring Congres, 9 okt 2022, van Caring Vets en Caring Farmers was dan ook Caring Change!
14.10.22
Berichten

Caring Change!

Caring Farmers en Caring Vets kijken terug op een geslaagd congres. We bedanken alle 160 deelnemers, de sprekers, congrescentrum Antropia en onze geweldige gespreksleider Lotte Sluiter. Speciale dank gaat uit naar het Barth Misset Fonds voor de financiële ondersteuning! 
23.08.22
Politiek & Wetgeving

“Koop geen Kortsnuit” Campagne

Caring Vets, Dier&Recht, stichting Dierenlot, de Sophia-Vereeniging en het cluster Gezelschapsdieren van de KNMvD lanceren campagne 'Koop geen kortsnuit', ondersteund door vele dierenartsen en dierenwelzijnsorganisaties.
08.06.22
Politiek & Wetgeving

‘Stop onacceptabele vangmethoden van pluimvee’

Caring Vets kan het niet aanzien dat er nog steeds miljoenen kippen hun botten breken, alleen maar vanwege een goedkope vangmethode. Wat ons betreft kunnen...
20.04.22
Dierenarts & Praktijk

Pensioen dierenarts & dierenwelzijn survey

Sinds 2021 is er op initiatief van het bestuur van Caring Vets (CV), contact tussen het pensioenfonds voor dierenartsen (SPD) en CV.
05.04.22
Politiek & Wetgeving

Eendagshaantjes

Doden van eendagskuikens wordt in Nederland nog steeds niet verboden Elk jaar worden wereldwijd 5 miljard kuikens gedood op dag 1 van hun leven. Dat...
04.02.22
Geen categorie

Varkensharten voor mensen?

Het jaar begint met een wetenschappelijke primeur, een varkenshart wordt getransplanteerd in een man. Zal het aanleiding geven tot medische toepassingen? Als dat zo is, dan is dat niet zonder risico... Zo zijn er een aantal experimentele elementen die medische en ethische vragen opwerpen.
31.01.22
Politiek & Wetgeving

Caring Vets wil 3V-beleid voor pluimvee: Verminder, Verander en Vaccineer!

Verminder het aantal dieren drastisch, verander de manier van houden van pluimvee en vaccineer! Deze oproepen klinken steeds luider, zoals door Erasmus virusexpert Thijs Kuiken en dierenbeschermer Dirk-Jan Verdonk. Als vereniging van dierenartsen denken ook wij dat een volgende pandemie door vogelgriep een reële dreiging is.